Računovodstvo
Računovodstvo Sarajevo

Moderno računovodstvo

Vrijeme je da iza sebe ostavimo tradicionalne načine knjiženja i računovodstva i prihvatimo inovacije, stručnost i prilagodljivost vašim potrebama. Naše usluge pokrivaju širok spektar usluga računovodstva koje stavljaju potrebe klijenta na prvo mjesto.

Ispravnost i pouzanost su ono što nas motiviše i utjelovljuje naše računovodstvene usluge. Pedantan pristup, izgrađen kroz ugogodišnje iskustvo i pridržavanje globalnih standarda, osigurava da svaki finansijski izvještaj koji sastavljamo i revidiramo predstavlja tačku pouzdanosti i korektnosti.

Kako to sve izgleda i šta možete očekivati od nas?

Za naše poslovne partnere nudimo prilagođene računovodstvene usluge, koje uključuju:

 • standardno knjiženje redovnih poslovnih aktivnosti
 • specifične usluge poput kreiranja posebnih izvještaja prema njihovim zahtjevima
 • financijske i racio analize

Pružanje usluge računovodstva / knjigovodstva može varirati od vrste partnera, industrije, specifičnih zahtjeva i konekcija sa drugim poslovnim kooperantima. Našim partnerima kroz poslovanje nudimo:

 • Najveći stepen profesionalnosti: Naš raznolik, iskusan i stručan tim koji posjeduje potrebne kvalifikacije i znanje za upravljanje njihovim financijama. Prepustite vaše poslovanje u ruke stručnjaka.
 • Prilagođene usluge: Naš tim knjigovođa, revizora, finansijskih stručnjaka kao i IT stručnjaka u mogućnosti i sposobnosti je prilagoditi svoje usluge vašim specifičnim potrebama, neovisno o kojoj veličini kompanije, grani industrije ili količini tekučih finansijskih sredstava je riječ.
 • Transparentnost i pouzdanost: Kroz rad i saradnju pružamo pouzdane i relevantne informacije o financijskom stanju vaše kompanije. Koristeći finansijske izvještaje, napredne IT sisteme (DMS, BPM, PMS i integracije sa ostalim sistemima) u mogućnosti smo precizno pratiti vaše poslovanje te u skladu s monitoringom pouzdano voditi proces vašeg finansijskog poslovanja.
 • Usluge savjetovanja: Pored osnovnih računovodstvenih / knjigovodstvenih usluga našim partnerima pružamo savjetovanje o porezima, planiranju financija i strategijama rasta. Više informacija o poreznom savjetovanju, poslovnom savjetovanju i pravnom savjetovanju možete pronaći klikom na uslugu.
 • Efikasnost i pravovremenost: Pouzdanost, efikasnost i pravovremenost našeg tima predstavljaju instrument osiguranja koji vam garantuje da će vaši računi biti obrađeni i izvještaji dostavljeni u dogovorenim rokovima, kako biste vi mogli donositi pravilne poslovne odluke zasnovane na realnom stanju vaše kompanije i vašeg poslovanja.

Kako naša usluga računovodstva / knjigovodstva može pomoći vašem poslovanju

Računovodstvo igra ključnu ulogu za uspjeh bilo koje kompanije, bez obzira na veličinu ili industriju. Računovodstvo se ne bavi samo temama o praćenju novca koji dolazi i odlazi, već pruža temelje za donošenje informisanih poslovnih odluka. Računovodstvo doprinosi vrijednost vašem poslovanju kroz:

 • Financijska transparentnost: Dobijate uvid i jasnu sliku financijskog stanja vaše kompanije. To vam omogućava da razumijete svoje prihode, rashode, profit i gubitak, ondosno bilans stanja kompanije.
 • Računovdstveni izvještaji: Koristeći potencijal računovodstvenih izvještaja, možete pratiti napredak vaše kompanije, kao i otkrivati i identificirati trendove u poslovanju. Monitoring i računovodstveni izvještaji pomažu Vam da bolje planirate buduće aktivnosti unutar vaše kompanije, identificirajući područja rasta i potencijalne rizike.
 • Porezno savjetovanje: Našim partnerima pružamo uslugu konsaltinga i pružamo savjete o poreznim strategijama koje mogu maksimalno povećati njihovu dobit, a u skladu s povećanjem dobiti ujedno minimizirati porezne obveze. Ovaj vid porezne strategije našim partnerima štedi vrijeme i novac, osiguravajući istovremeno da se maksimalno pridržavaju poreznih propisa unutar poreznih okvira.

Najsavremenije i najpouzdanije računovodstveno iskustvo

Primjenjujući najsavremeniju tehnologiju i najispravnije pristupe u industriji, mi omogućavamo našim klijentima partnerima da dobiju neuporedivi uvid i finansijsku jasnoću. Naša posvećenost izvrsnosti ne samo da podržava integritet vaših finansijskih zapisa, već i jača temelje vaših poslovnih odluka, podstičući rast i stabilnost u ekonomskom okruženju koje se konstantno mijenja i raste. Računovodstvo prepustite nama, a vi se posvetite stvarima koje su bitne za razvoj i poboljšanje vašeg biznisa.

Kombinirajući najnovije tehnologije i stručnost našeg tima želimo pružiti najsavremenije i najpouzdanije računovodstveno iskustvo.

Mi osiguravamo da vaši poslovni procesi budu evidentirani pravovremeno i precizno, pružajući vam sigurnost u planiranju budućeg razvoja vašeg poslovanja zahvaljujući našem znanju, iskustvu, te DMS (Document Management System) sistemu.

Ukoliko želite jasan i precizan pregled vašeg poslovanja, u našem radu koristimo pouzdane računovodstvene programe koji to omogućavaju, kao što su Pantheon i Microsoft Navision, za koje posjedujemo više licenci, ali i druge računovodstvene programe po potrebi partnera, uključujući SAP, Axapta, e-line, Japet, i 5-dimension.

Implementirali smo digitalizaciju poslovne dokumentacije kroz DMS, upravljanje procesima kroz BPM, upravljanje projektima kroz PMS, te integraciju DMS-a sa našim ERP-om Pantheon i Navision.

Predanost uspješnim računovodstvenim procesima naših klijenata se može prepoznati u našem dubokom i dugogodišnjem razumijevanju njihovih potreba koje im garantuje da uvijek budu korak ispred u svom poslovanju.

Pogledajte i naše usluge Obračun plataUsluge revizije, kao i povrat PDV-a za strane obveznike.

Reference: Plastron – Računovodstvo / Knjigovodstvo

Podijeli
Podijeli
Pošalji
Podijeli
Podijeli

Posljednje novosti

Izmjene pravilnika o fiskalizaciji u Republici Srpskoj