O nama

U želji da budemo podrška privrednim društvima, humanitarnim organizacijama, udruženjima i predstavništvima osnovali smo kompaniju Respect d.o.o.

Vođeni idejom da svako pravno lice treba da se bavi svojom osnovnom djelatnošću za koju je specijalizovano, a da mi preuzmemo sve obaveze i budemo računovodstvena, porezna, pravna, poslovna i savjetodavna podrška za sve izazove vezane za našu struku.

Naša misija počinje od 1999. godine te uz stalni i kontinuiran razvoj i proširenje, u 2024. godinu ulazimo sa preko 40 zaposlenih (od kojih su 30 diplomirani ekonomisti), kao i sa preko 200 klijenata i poslovnih partnera.

godina poslovanja
0
zaposlenih stručnjaka
0 +
zadovoljnih klijenata
0 +
obračuna plata mjesečno
0 +

Spoj iskustva i mladosti, znanje koje postižemo stalnim edukacijama i školovanjem uz korištenje najsavremenijih računovodstvenih i IT programa, te uz poštivanje standarda ISO 9001:2015 i ISO 27001:2013 dižemo kvalitet naših usluga na najveći nivo.

Dugogodišnje iskustvo kao i kontinuirano stručno usavršavanje rado i nesebično prenosimo klijentima partnerima.

Koristimo vlastite resurse kako bismo bili tu za svakog našeg komitenta, kao i da profesionalno, odgovorno ali i fleksibilno pristupimo svakoj poteškoći na koju nailazi naš poslovni partner.

Pružamo usluge na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, a specijalizirani smo za finansijsko-pravne okvire Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske kao i Brčko Distrikta.

ISO 9001:2015 & ISO 27001:2013

Uveli smo i primjenjujemo Sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015. Uveli smo i primjenjujemo standard ISO 27001:2013 – Sistem upravljanja sigurnošću informacija. Također, posjedujemo i policu osiguranja od profesionalne odgovornost. Uveli smo i DMS (Document Management System) tj. digitalizaciju kompletne dokumentacije i uvezali sa ERP-om.

Stručno usavršavanje

Njegujemo kulturu kontinuiranog stručnog usavršavanja našeg stručnog osoblja.

Najsavremeniji software

Prikupljamo i obrađujemo vaše podatke u najsavremenijim softverskim rješenjima.

Potpuna digitalizacija

Omogućavamo vam kompletno obavljanje usluge online - potrebna vam je samo internet konekcija.

Ažurnost kao prioritet

Uvijek smo u toku pripreme novih zakonskih rješenja, spremno ih dočekujemo i komuniciramo.

Poslovno osiguranje

Osigurani smo od odgovornosti kod osiguravajuće kuće za sve usluge koje pružamo našim klijentima.

Tajnost podataka

Čuvanje poslovne tajne jedan je od naših prioriteta u poslovnim procesima sa klijentima partnerima.

Siguran smo partner u praćenju poslovnog uspjeha Vaše firme i uspješni u rješavanju svih problema koji se mogu pojaviti u vašem poslovanju.

Kako biste postigli maksimalnu produktivnost na sve konkurentnijem tržištu i u uvjetima sve kompleksnije porezne i računovodstvene regulative, Respect d.o.o. klijentima partnerima omogućava da više vremena i energije posvete svojim primarnim i ključnim djelatnostima. Respect d.o.o. svojim klijentima smanjuje trošak i povećava kvalitetu procesa računovodstva isplate plata, porezne optimizacije i finansijskog izvještavanja.

certificiranih
računovođa
0 +
diplomiranih
ekonomista
0 +
poreznih
savjetnika
0 +
revizora
0
IT stručnjaka
0

Profesionalnost, tačnost i odgovornost su odlike naših stručnjaka koji Vam stoje na raspolaganju za svaki izazov u svako vrijeme.

Pri savjetovanju i rješavanju aktuelnih poslovnih izazova pristupamo individualno jer svaka situacija je specifična. Uz poštivanje svih propisa, uzimamo u obzir i naše dugogodišnje iskustvo sa inspekcijama iz raznih oblasti tako da nudimo optimalno rješenje uvažavajući sve faktore kao i uzimajući u obzir potencijalne buduće rizike ponuđenog rješenja.

Samo kontinuiranom edukacijom, usavršavanjem, nadogradnjom možemo ići u korak sa našim progresivnim komitentima te biti adekvatna podrška.

Naš tim je sastavljen između ostalih od trinaest certificiranih računovođa, dva revizora,internog revizora, poreznog savjetnika, advokata, dva IT stručnjaka, diplomiranih ekonomista i ostalih.

Stalne interne edukacije, saradnja sa finansijskim, revizorskim i advokatskim kućama, stalno prisustvo na seminarima, savjetovanjima i edukacijama koje organizuju razne institucije Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske obogaćuju naše znanje i omogućuje nam da smo stalno u toku sa promjenama zakonskog okvira.

Podijeli
Podijeli
Pošalji
Podijeli
Podijeli

Posljednje novosti

Izmjene pravilnika o fiskalizaciji u Republici Srpskoj